Tel.: 06-20-411-1952 E-mail: foci@futballarena.hu
 www.futballarena.hu
 

Kiemelt együttmüködő parner
   
Főoldal
Képgaléria
Bemutatkozás
Rendezvények
Pályáink
Pályabérlés
Hírek
Bajnokságok
Kapcsolat
Reklámfelületek
Partnerek


Foci eredmények, friss élő, odds összehasonlítás

Foci hírek, friss eredmények
 HÍRLEVÉL                               
 
Címlap Bemutatkozás
Bemutatkozás

2000 áprilisában Arany Ászok Futballaréna néven nyitotta meg kapuit a műfüves kispályás sport- és futballcentrum, melyben Magyarországon, egyedülálló módon három kitűnő minőségű műfüves focipálya, a hozzá tartozó lelátók, villanyvilágítás, a hozzá tartozó kiszolgáló helységek (öltözők, zuhanyzók, stb.), valamint egy 160 fős kapacitású büfé egység található.

 

2005 augusztusától a szabadtéri bajnokságokat őszi-tavaszi rendszerben bonyolítjuk le a nagypályás bajnokságokhoz hasonlóan. Ez év telétől kezdődően a szabadtéri szezon végén felállításra került egy 1800 m2-es fűtött sátor, amely két szomszédos pályát fed be, a Futballaréna így egész évben folyamatos sportolási lehetőséget biztosít a foci kedvelőinek.
A 2005-ös év egyben névváltoztatást is hozott, hiszen a kezdetektől névadó Arany Ászok-ot felváltotta a Tippmix mint névadó támogató.
A 2009-es év ismét névváltozást hozott Tippmix helyett ismét Arany Ászok lett a névadó támogató.

 

Jelenleg a sportközpontban (Arany Ászok Futballaréna) évente 2 nagyszabású bajnokság kerül megrendezésre. Az augusztus végén rajtoló és szervezett formában, zajló bajnokságokban egyedülálló módon több mint 260 csapat játszik heti rendszerességgel. A hét minden napján zajló sorozat a három pályán egyenként 18 ligát és bajnoki rendszert foglal magában. Az őszi-tavaszi sorozat 23-25 fordulót foglal magába, melyet két részletben bonyolítunk le, augusztus végétől október végéig és márciustól június végéig. A két időszak között a téli fűtött sátras műfüves bajnokságokat tartjuk két pályán 14-16 fordulóval. Minden nyáron júliusban és augusztus elején nyári kupákat szervezünk.

A bajnokságokon kívül lehetőség van pályabérlésre is, elsősorban hétvégén de hét közben is lehet találni szabad időpontokat.

 

Pályák
A sportcentrum több tekintetben egyedülálló szolgáltatást nyújt a foci szerelmeseinek, így három különböző méretű műfüves pálya várja a csapatokat. Az első hagyományos kézilabdapálya méretű (20x40) kézilabda kapukkal, a második (az elsővel teljesen megegyező) 20x40 m-es, 3x2 m kapukkal, és vonalakkal (ide tartozik, hogy ez egy teljesen új IV. generációs műfüves pálya ami 2009 augusztusában került átadásra), míg a harmadik 20x40 m palánkkal körülvett játéktérrel és kézilabda kapukkal (3x2). A pályákat „A”, „B” és „C” betűvel azonosítjuk.

 

Műfű
És ha már a műfűnél tartunk… A német DLW olyan csúcsminőségű pályát szállított, melyből jelenleg csak néhány található az országban. Az öt centiméter magasságú (vastagságú) műfű teljesen az igazi füvön való játszás érzetét adja vissza. A műfű-csoda neve: soccer-grass.
A műfű rendszeres karbantartásban részesül, hogy folyamatosan magas színvonalú sportélményt biztosítson.

 

Bajnokságok lebonyolítás rendje
A szabadtéri bajnokságokban a lebonyolítási rend szokásosnak mondható. Az alapszakasz után (melyben körmérkőzés van) kettéválik a mezőny és a felső ágon az erősebbek, az alsó ágon pedig a kevésbé acélos csapatok vívnak egymással körmérkőzést, szükség esetén pedig a mérkőzésszámok biztosításához helyosztó mérkőzésekre kerül sor.
A téli fedett bajnokságok függetlenek a szabadtéritől, önálló nevezése és díjazása van. Télen 18-20 játéknap áll rendelkezésre, itt az alapszakasz körmérkőzései után nevező csapatok számától függően rájátszás vagy helyosztók jelentik a küzdelmek lezárását.
A nyári kupa névvel ellátott rövid bajnokságunkban (bajnoki rendszer heti 1 mérkőzés) minden csapat helyezéstől függetlenül 5 mérkőzést játszik.

 

Parkolás
A sportcentrum mellet és az Il Treno étterem előtt összesen több mint 80 parkolóhely áll rendelkezésére az autóval érkező sportolók számára.

 

Sportkocsma
A Futballaréna kerthelyiségében kialakításra került egy kb. 120 férőhelyes sátor, melyben kivetítőn (projektoros) követhetik nyomon minden nap a mérkőzés közvetítéseket, a Labdarúgó Európa Bajnokságot valamint az Olimpiát (Sport 1, Eurosport, MTV, stb.) Sportkocsma jelleggel.

 

Történelem
• 2000 április: Megnyitás Arany Ászok Futballaréna – Budai Sportcentrum (az újjáépített VSZM Budai Sportcentrum helyén)
• 2000 nyarán a Hollandia-Belgium által rendezett Labdarúgó Európa-Bajnokság közvetitései kapcsán a Magyar Televizió hivatalos EB-klubjának adott otthont, az Arany Ászok Futballarénából történtek a mérkőzések előtti és utáni stúdióbeszélgetések és a mérkőzésekre történő kapcsolások.
• 2002. májusában zajlott itt a Juventus Foci-VB, melynek győztese a Szabadbattyán kispályás csapata az USA nemzeti csapata néven szerepelve megnyerve a Mini VB-t egy hetes Dél-Koreai túrán vet részt, melynek során a helyszinen, Incheon-ben tekintette meg a Dánia-Franciaország VB-csoportmérkőzést.
• 2004 „A” pálya borításának cseréje, „B” pálya felújítása, „C” pálya javítása
• 2005 Névadó szponzor változás: Tippmix Futballaréna – Budai Sportcentrum
   o Áttérés őszi-tavaszi rendszerre
   o Az első téli fűtött sátras bajnokság
   o Eredmények, sorsolások, tabellák webes megjelenése (Bajnoksagok.hu)
• 2008 Kiszolgáló épület kibővítése, felújítása
   o Új parkettás teremfocipálya kialakítása

A létesitmény eddigi története során számos neves márkával alakitott ki együttműködést, partneri viszonyt, megjelenéseket kinált és termékeket, szolgáltatástértékesitett, közvetitett  olyan támogatóknak, mint pl: adidas. Lancast, Erima, Kappa, Errea, Hummel, Diadora, Merkantil Bank, Raab Karcher Tüzép, Phytoperformance, Wizz Air, London Ice, Cooltura, Saab, Citroen, Chevrolet Gyulai, Hyundai, WSAD, Blikk, Nemzeti Sport, Futball 7, Juventus Rádió, Thomson, Pannon Metál, Thorn Lighting, stb.

 

A szervezők referenciái
• Arany Ászok focitél 2000
• Borsodi Terembajnokság 2002-2003.
• Arany Ászok Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság 2001, 2004, 2005
• Juventus-Top18 teremfocitornák 1996 - 2004.
• "Focizz Velünk" Juventus-ISM Utcai Focibajnokságok
• Képes Sport All Stars European Cup 2003.
• Arany Ászok VB-Klub 2002
• Arany Ászok Futballaréna
• Raab Karcher - Cooltura Premier Liga
• Tippmix-Futballaréna
• SZRT - TOTÓ Kupa 2007
• SZRT - Tippmix Kupa 2008
• Új Buda Kupa „Rendőr Kupa”
• Taxis kupák valamint egyéb céges tornák, rendezvények (Porsche Hungária, Continental, stb.)

 

2008 végére a sportcentrumban nagyobb fejlesztések valósulnak meg. Kialakításra kerül egy teljesen új parkettás kézilabda-pálya méretű tornaterem és egy egész évben üzemelő 15 x 30 méteres jégpálya, valamint növeljük az öltözőink számát is. Reményeink szerint a fentieken kívül még további sportágak hódolóinak is sportolási lehetőséget fogunk biztosítani.

 

Cégek részére különféle kiegészítő szolgáltatásokat is tudunk kínálni. Többek között helyszínt biztosítunk céges összejöveteleknek, pályahasználati lehetőséget nyújtunk, céges sportnap szervezéséhez.

 


2008 Copyright - FutballArena.hu | Tel.: 06-20-411-1952 Powered Joomla!    Design MasterWeb